Foto: Vincent Skoglund

Branschdagen

Nedan är program för branschdagen på Umeå Europeiska Filmfestival 2015.

För dig som arbetar med film och andra former av rörlig bild är Branschdagen på Umeå Europeiska Filmfestival den naturliga mötesplatsen. Vi välkomnar även studenter och andra som vill veta mer om vad som händer i Västerbotten och andra delar av Sverige och världen inom rörlig bild. Fredag 27 november samlas vi för att umgås och lära oss mer om och av varandra.

Branschdagen är en dag med inspirerande föreläsningar och samtal med filmskapare. På kvällen avrundas Branschdagen med mingelfesten Filmare möter filmare.

9.00-9.15. Gästerna hälsas välkomna av Andrea Reuter, moderator, Fredric Larsson, verksamhetsledare Film i Västerbotten och Karin Johansson, festivalproducent Umeå europeiska filmfestival.

9.15 – 10.15. Milad Alami, regissör och manusförfattare från Skellefteå. Milad har gått Danska filmskolans regilinje och är trefaldigt nominerad till Danska filmakademins pris Robert (Danmarks motsvarighet till Guldbaggen) och vann 2015 med kortfilmen Mommy. Milad kommer att visa Mommy och prata om den och sitt filmskapande.

10.45-11.45 Anna Wallmark, är producent som började sin filmbana med att producera musikvideos i Skellefteå på 90-talet. Sedan dess har hon producerat inom flera olika format som långfilm, dokumentär och tv-serier. Annas föreläsning kommer att ta avstamp i tv-serierna Full patte och Portkod som hon producerat. Hur är det att göra webbserier och hur skiljer det sig från vanlig tablå-tv?

11.45-12.00. Roland Hedlunds filmpris. Film i Västerbotten utlyser tävlingen Roland Hedlunds filmpris.

13.00-14.00. Love Larsson är en välmeriterad makeup designer. Han startade sin karriär bland Umeås amatörfilmare och har under de senaste åren arbetat med ett flertal tv-serier och filmer som Hundraåringen, Sam Mendes Skyfall och David Finchers The Girl with the Dragon Tattoo. Love kommer att berätta om sitt arbete och bjuda på erfarenheter från filmer har jobbat med.

14.00-14.20 Jenny Grevdahl projektledare på SVT Drama berättar om SVT Dramas arbetsmetodik.

14.40-16.00. Tatjana Andersson förläser: Tv-serier utan bäst före-datum .
Vad är det som gör att vissa tv-serier påverkar dig så starkt, medan andra lämnar dig oberörd? Hur kommer det sig att vissa tv-serier blir bättre för varje säsong, medan andra förlorar bränsle redan efter några episoder? Undrar du hur man skriver eviga tv-serier – de som inte verkar ha ett bäst-före datum? Tatjana Andersson är manusredaktör på SVT Drama. Hon har tidigare arbetat som dramaturg och handledare på Manuspiloterna.

Moderator under branschdagen är Andrea Reuter och vi håller till i Vävens lokal Vävenscenen.


Deltagandet är gratis. Vi vill att du föranmäler dig på https://goo.gl/L8Mdoz

Branschdagarna arrangeras i samarbete mellan Film i Västerbotten och Umeå Europeiska filmfestival.