Sing-along till 40-årig kultfilm

Umeå Europeiska Filmfestival repeterar fjolårets succékoncept och erbjuder en storslagen sing-along även i årets festivalprogram. Fyra decennier har gått sedan The Rocky Horror Picture Show såg dagens ljus och succén har aldrig avtagit, nu är det äntligen Umeås tur att få njuta av denna kultfilm!

”I år kommer vi att få sjunga och dansa med till musikalklassikern The Rocky Horror Picture Show. Förutom att publiken dras med i sången med hjälp av en kör ingår även ett kit med rekvisita för att riktigt förgylla visningen. Det blir en kväll fylld av skratt, sång och den obligatoriska Time warp-dansen.”
- Karin Johansson, Festivalproducent

Handling: Det pryda paret Brad och Janet blir i behov av en telefon när deras bil går sönder. Ovetandes klampar de in hos den hedonistiska Dr. Frank N. Furter och saker blir inte riktigt som de tänkt sig. Sensuell lust, utomjordingar och höga klackar. Allt i en perfekt kombination av musikal, drama och extravagans.

För att fira filmens 40-årsjubileum bjuder Umeå Europeiska Filmfestival i samarbete med Kulturföreningen Rabarb in till en specialvisning i klassisk tappning med publikdeltagande, kom gärna utklädd!

Årets sing-along äger rum den 26:e november i Vävenscenen och biljetter släpps den 4:e november. Välkommen till ett minnesvärt event!

Programmet i sin helhet släpps 3:e november kl.20:00 på Gotthards krog.