Sam, en ung fantasifull 12-åring, åker på läger med sina scoutkompisar. Där hittar han en mystisk träkoja och stöter på ett vildsint och maskerat barn. När han försöker varna lägerledarna blir han ignorerad. Allt eftersom blir han mer och mer isolerad från gruppen och övertygad om att ett grymt öde väntar dem alla.

They Have Escaped är en drömsk och kaxig variant på "pojke möter flicka"-historien. Flickan, vacker och extrovert, och pojken, som stammar och är introvert, träffas på en ungdomsanstalt. Hon är placerad där medan han gör sin vapenfria tjänst. Snart inser båda att de delar ett förakt mot regler, lagar och konventioner.

Sveriges Radio P3 presenterar i samarbete med UEFF humorprogrammet Mammas Nya Kille som radiobio. De som har följt programmet i P3 kommer garanterat att känna igen sig. Job Andersson dyker upp liksom Mangan, Katla, Mikael, Kicki Tapper, Gotte, Agneta, Bengt & Patrik med flera.

Hongi, en Maorihövdings tonårige son, måste hämnas sin faders mord i syfte att skapa fred och ära till sina nära och käras själar, efter att hans stam slaktats på grund av ett förräderi.

17-åriga Sangaile fascineras av stuntflygplan. Men eftersom hon lider av höjdskräck har hon inte ens vågat gå in i ett flygplans cockpit. Under sommaren, på en flyguppvisning nära hennes föräldrars sommarhus, träffar hon Auste, en flicka från trakten som till skillnad från Sangaile lever sitt liv till fullo med mycket kreativitet och våghalsighet.

Enligt gammal tradition i en by i östra Anatolien, måste 27-åriga Medine servera ugnsrostat lamm vid festen för hennes femåriga son Merts omskärelse. Under karga förhållanden men med stor beslutsamhet får Medine familjen att hugga ved för att tjäna ihop pengar för att köpa det lamm de behöver. Medines arbetslösa make Ismael oroas över fruns påstridiga beteende.