Program - Alfabetiskt

En ung flicka söker hjälp för sin sjuka hund, men andra medlemmar i hennes familj behöver mer hjälp. Mamman går förlorad i sig själv, fadern vill bota sin ensamhet och flickan söker efter sanningen. Filmen utspelar sig i ett litet samiskt hem i Nordnorge och skildrar en dysfunktionell relation mellan far och dotter.

Det är bara en vecka kvar till Kate och Geoff Mercers 45:e bröllopsdag och planering för festen är i full gång. Men så landar ett brev till Geoff på farstun. Man har funnit kroppen till hans första kärlek, nedfrusen och välbevarad djupt i de schweiziska alpernas glaciärer. En allvarsam nyhet som kommer att få konsekvenser både för det 45-åriga bröllopsfirandet och deras äktenskap.

Mormor och Aile står varandra nära och mormor lär Aile om naturens krafter och helande förmåga, men Aile har en hemlighet som sätter deras relation på prov. Det tvingar Aile att utvecklas, men kan hon rädda deras förhållande?

Paul är 43 år gammal, privatdetektiv och singel. Dorothy fyller snart 16 och går igenom en identitetskris. Han lever på gränsen till utanförskap medan hon bor mitt i smeten. Det enda de har gemensamt är faktumet att Paul vet om att han själv är Dorothys biologiska pappa. I flera år har han levt med hemligheten och sett henne växa upp på avstånd utan att nånsin våga närma sig.

Chantal Akerman har varit en ikon inom feministisk och experimentell film sedan 70-talet fram till sin nyliga död den 5 oktober 2015. Almayer's Folly är hennes tolkning av Joseph Conrads debutroman, som handlar om en holländsk köpman i Malaysia.

Elvaåriga Adas pappa glömmer att hämta henne på flygplatsen. Hon bjuds in till några grannar för att vänta. Där möter hon Julia, en flicka i hennes ålder, som inte vill leka med henne när föräldrarna säger det.

Visningarna gästas av regissör Malin Andersson och medverkande i filmen Julia Yunusova. Blodssystrar är en berättelse om systerskap, hur det är att ha kommit som flykting till Sverige som liten flicka och hur livet sen går vidare.

I Rumänien på 80-talet tränger tusentals westernfilmer genom järnridån och öppnar ett fönster till den fria världen för de som vågade ta del av filmerna. De djärva historierna om action hjältar som Chuck Norris och Jean-Claude Van Damme fyllde barnens fantasier, men det var den överdådiga scenografin som hänförde denna unika publik.

Det är festival i staden. Gycklare, eldslukare och jonglörer trängs med publiken som jublar och skrattar. Men alla har det inte lika roligt, Dag är på flykt från den grymme cirkusdirektören Machiavelli. Med hjälp av sina nyfunna vänner Anna och Morgan lyckas han fly till Cirkus Imago. Men Machiavelli tänker inte ge upp jakten så enkelt.

Rekommenderas från 5år

För att lösa bostadsbristen efter andra världskriget massproducerades lägenhetshus. I Sverige kom de att kallas för miljonprogram. Dessa bostadsområden har setts som både en kapitalistisk uppfinning och en sovjetisk symbol. I Concrete Stories följer vi människor som på olika ställen i Europa bor i dessa bostadsområden.

Engurifloden bildar gränsen mellan Georgien och fribrytarrepubliken Abchazien. Spänningarna mellan nationerna har inte minskat sedan inbördeskrigen 1992-93. Varje vår för floden med sig fertil jord från Kaukasus ned till de Abchaziska slätterna och nordvästra Georgien och bildar öar, små kluster av ingenmansland.

Sam, en ung fantasifull 12-åring, åker på läger med sina scoutkompisar. Där hittar han en mystisk träkoja och stöter på ett vildsint och maskerat barn. När han försöker varna lägerledarna blir han ignorerad. Allt eftersom blir han mer och mer isolerad från gruppen och övertygad om att ett grymt öde väntar dem alla.

Tidigt 2000-tal i en liten by förlagd i en av Wales allra fattigaste gruvdalar, får bartendern Jan Vokes den minst sagt galna idén att föda upp en kapplöpningshäst. Med hjälp av andra byinvånare föder hon upp sitt föl på en kulle (skapad av slaggprodukten från kolgruvan) och ger henne namnet Dream Alliance.

I en avlägsen stad i Irland har den elvaårige Neve ensamt överlevt en hemsk massaker på sin familj. Hon försäkrar alla myndigheter om att det är själva huset som är den skyldige. Självklart tror ingen på henne men hon får snart flytta in hos ett snällt par. Själv finner hon ingen frid då något tycks ha följt med henne dit.

Den lysande kirurgen Dr. Génessier bär på en hemsk hemlighet. Vid en bilolycka förstördes hans dotter Christianes ansikte. Galen av skuldkänslor blir han besatt av att återställa vad han orsakat och drar sig inte för något, inte ens mord.

Mia och Mirjam är 14 år och bor i en håla. där inte mycket händer. De är inte särskilt vuxna men övar på att bli det. Mirjam tjuvstartar med att få ihop det med en äldre man som säger att han älskar henne. Mia har en pappa som dricker lite för mycket. Det är tur att de både har varandra och sin supersmarta kompis Karl.

De träffades på höstmarknaden i Jokkmokk 2005, hon bodde i Skåne och han i Västerbottens inland. De blev blixtförälskade, gifte sig och bosatte sig i ett litet hus vid Skellefteälvens strand. Banden mellan de två tycktes oskiljaktiga tills den dag när han fick den dödliga sjukdomen ALS.

Urbaniseringen har fått svenskarna att lämna landsbygden. Kvar finns förfallna gårdar och några tappra mjölkbönder. En av dem är Mats-Åke, som under ekonomisk press driver släktgården vidare med hjälp av sin thailändska fru och hennes säsongsarbetande släktingar. Genom ”kooperativa” äktenskap kan jordbruk leva vidare o kulturer mötas.

Edith och Aljosja bor på var sin sida av en älv. De måste bryta naturlagarna för att nå varandra. De gör det på var sitt sätt. Han går på vatten, hon går under. De representerar var sin värld, den samiska och den svenska.

Ellos Sápmi är berättelsen om den karismatiska kvinnokarlen Klemet, vars ledarskap berövas och som blir förrådd av sitt eget folk. Nakna hippie- damer, sex och bomber kryddar denna upprorskomedi, som avslöjar sanningen om vad som egentligen hände när det första Sametinget bildades.

Musikens betydelse i en film går nästan inte att överskatta. Den berättar för oss vad vi ska känna inför det vi ser, ibland storslaget och sentimentalt, andra gånger så pass subtilt att vi inte medvetet ska uppfatta att den finns där.

Iscensatt i Tjeckoslovakien på 80-talet. Anna, en ung talangfull sprinter, tas ut till landslaget och tränar intensivt för att kvalificera sig till OS. Som en del av förberedelserna placeras hon i ett hemligt medicinskt program där de systematiskt dopar atleterna med anabola steroider. Resultaten förbättras men efter att hon kollapsat under en träning får hon reda på sanningen.

På en bergsvägg i norra Norge är Agnes och Ragnar på bergsklättringsexpedition. De ställs oväntat inför en livsfarlig situation när Agnes upptäcker en oroväckande hemlighet.

Marieme bor i en parisisk förort. Hon måste ta hand om sina småsyskon, hjälpa mamma på jobbet och hon kontrolleras av sin storebror. I skolan ligger hon efter. När hon träffar Lady, Adiatou och Fily föds tanken på frigörelse. Hon skaffar sig en ny stil, byter namn och hoppar av plugget för att bli en i gänget.

Matilda är ensam hemma med sin storebror Peter när hans flickvän Elin kommer på besök. Elin har allt som Matilda skulle vilja ha. Hon är elegant, snyggt klädd, karismatisk. Men, hon är upptagen. En skildring av syskonrivalitet, kärlek och svartsjuka, som får det att knyta sig i magen.

En kvinna begår självmord och hennes grannar börjar leta efter spår i hennes förflutna för att ta reda på anledningen. Filmen fick uppmärksamhet både för sin poesi och sitt kontroversiella tema. Beskrivningar av hur biobesökare inte alltid förstod berättelsens upplösning, säger något om normer, snarare än om att den finkänsliga pusselhistorien skulle vara för komplicerad.

2015 är det 50 år sedan Mai Zetterlings långfilmsdebut Älskade par visades under Cannes Filmfestival och Mai Zetterling skulle själv fyllt 90 år. Vi visar två filmer och ordnar ett lunchsamtal (tors 27/11 12:15) för att uppmärksamma en av den svenska filmhistoriens stora föregångare.

Fucking Åmål är Lukas Moodyssons geniala film om att vara rastlös tonåring i gränslandet mellan barn och vuxen. Den beskriver hur unga människor i sitt sökande efter identitet och sexualitet begränsas av en trångsynt och intolerant omgivning. Framför allt är Fucking Åmål en allmängiltig film om vikten av att tro på sig själv och rätten att bli accepterad för den man vill vara.

FISKAR HAR INGA KÄNSLOR
Victor Lindgren
Sverige, 2015, 13 min

EDITH & ALJOSJA
Ann Holmgren
Norge/Sverige, 2015, 8 min

JAG VILL NÅ DIG
Victor Lindgren
Sverige, 2015, 13 min

STOERRIE VAERIE / NORRA STORFJÄLLET
Amanda Kernell
Sverige, 2015, 15 min

Ett unikt möte med en samisk renskötarfamilj. Vi föjer samiska konstnären Elle Márjá Eiras far och bror när de vallar familjens renar på tundran i norra Norge.

Flerfaldigt prisbelönad Oscarsnominerad animation för hela familjen. Havets sång (Song of the Sea) är berättelsen om Ben och hans lillasyster Saoirse och deras fantastiska resa fylld av myter och magi för att hitta tillbaka till sitt hem i havet. Saoirse är en selkie, en varelse som både är säl och människa.

Kaj Tonny Holmgren har väntat på ett mirakel i 30 år. Från sin rullstol hemma i Lycksele, Lappland, för han en intensiv dialog med Gud. Hans familj och trosvänner väntar alla på att han ska gå igen. Om det händer kommer han att följa sin dröm, bli predikant och sprida hopp med Guds ord.

Eklektiska studenter och lärare från hela världen träffas på en av världens främsta industridesignskolor. Den här dokumentären utforskar vardagen, de unika studiemetoderna samt dynamiska designprocesser vid Umeå Designhögskola.

Till en avskild engelsk stuga flyttar fyra ungdomar från London med avsikt att utmana samhällsnormer och sin egen vidsynthet genom att delta i planerade partnerbyten. Medan hämningar och tidigare trauman suddas ut åstadkommer de en unik kollektiv känsla av lycka.

Femtonåriga Máigon och hennes bästa vän Ánne-Sire bor i en liten by på den arktiska tundran. Máigon utmanas av den mer erfarna Ànne-Sire att genomföra sin sexuella debut. Máigon känner pressen men har samtidigt en egen plan.

Honeymoon är ett psykologiskt drama och en fristående avslutning på en trilogi bestående av filmerna Kawasaki's Rose och Innocence. Det gemensamma temat är en reflektion över skuld och oskuld samt möjlighet till förlåtelse. Historien äger rum under en eftermiddag, en natt och en morgon i en familjestuga. Vi är på ett bröllop som avbryts av en oinbjuden gäst.

1985, vid älven som rinner längs gränsen mellan Norge och Sovjetunionen. Bjørnar söker erkännande efter att ha fångat en stor lax. Det som börjar som ett äventyr om Bjørnar och fisken, blir en berättelse om kalla kriget.

Anya, en ung akademiker uppvuxen på barnhem, är på gränsen till ett genombrott i karriären när hon blir åtalad för droginnehav. Medan hon gömmer sig för polisen ger hon sig ut på vägarna med Kristina, en annan flera år yngre föräldralös flicka från barnhemmet, som är på jakt efter sin mytomspunna farmor.

Májjen bär på en väldigt speciell hatt. En hatt alla kvinnor i hennes lokala samhälle bär. I sin form liknar den ett horn. Mössan är av stort värde för henne, medan männen som representerar kyrkan anser att hatten liknar djävulens horn. Därför måste mössan försvinna.

11-årige Igor bor i Ryssland och delar ett speciellt intresse med sin far Peter, en berömd fågelskådare och forskare. Tillsammans observerar de tranorna och kämpar för att fadern ska få fortsätta sin forskning. Föräldrarna är skilda och när mamman bestämmer sig för att flytta till Israel ökas avståndet till pappan med tusentals mil.

Tbilisi, 1992. Sovjetunionen har fallit och Georgien är i uppror. För de 14-åriga vännerna Eka och Natia rullar vardagen på. De smygröker, är förälskade och står ut med föräldrar, lärare och syskon. När de får ett vapen blir våldet plötsligt påtagligt. Flickorna upplever männens dominans och omgivningens feghet – något som de både ifrågasätter och tvingas hantera.

Stora känslor, skön musik och vackert foto präglar detta melodrama om stort konstnärskap och kärlek. Ingrid Bergman var vid denna tid en lovande skådespelerska, och tack vare Intermezzo fick hon erbjudandet att åka till USA för att göra en amerikansk version av samma film, och kom sedan att bli en av Sveriges främsta internationella stjärnor.

Systrarna Elin 11 år, och Jennie 8 år, åker buss mellan deras separerade föräldrars hem och olika liv. Jag vill nå dig är en historia om en familj i sönderfall, ett skilsmässodrama ur barnets perspektiv. Två starka systrar ger varandra styrka när föräldrarna sviker.

Under sommaren 1986 bestiger ett dussintal klättrare från olika delar av världen K2, världens näst högsta topp. En expedition som slutar i tragedi med 13 klättrare som mister livet. Nästan 30 år senare beger sig regissören Eliza Kubarska tillsammans med barnen till de avlidna klättrarna ut på en ny expedition till Himalaya för att konfrontera föräldrarnas öde.

“Skämtsamma på ytan men allvarliga i själen” så beskrevs karaktärerna i denna film i en samtida recension. Det sammanfattar en övergripande känsla i 1930-talets dramakomedier, som här skildrar folkhemsdröm och karriärsproblematik med hjälp av ett kringresande teatersällskap och äkta stålverk.

Miami-polisen tillika Kung Fu-mästaren Kung Fury reser i tiden från 80-talet till andra världskriget för att döda Adolf Hitler, a.k.a. "Kung Führer", för att ta hämnd på sina poliskollegors död. Ett fel i tidsmaskinen skickar honom dock längre bak till vikingatiden.

På sin första dag i hemtjänsten kommer Lucy hem till gamla fru Jessel. Hon ligger i koma och huset är stort och tomt. Enligt en populär historia i bygden ruvar huset på en gammal skatt som Lucy och hennes kompisar nu har chansen att norpa åt sig. När de på natten återvänder till huset väntar en blir det något mer skrämmande än vad någon av dem kunde ha anat.

Året är 1921 och början på det glada tjugo talet en liten bit utanför Paris. Det är dags för fest på Marguerite Dumont's slott och i sedvanlig ordning samlas en praktfull skara musikälskare vid en sådan tillställning. Ingen är särskilt bekant med Marguerite förutom att de känner till att hon är förmögen och mycket dedikerad till sitt livs stora passion; musiken. Marguerite är sångare.

Trettonåriga Nelly har huvudet bland stjärnorna och fötterna på jorden. Som blivande vetenskapskvinna är hon skeptiskt till att genomgå den bat mitzva hennes mamma tjatar om. Hon vill hellre försöka ta sig in i vasket för att få chansen att möta astronomiälskaren, prinsen av Luxemburg.

Det är inte lätt att vara skådespelare. Hur ska en bete sig om regissören säger "Du ska ju spela din rollkaraktär, men du ska stå bredvid. Förstår du?" Filmregissören som envisas med den instruktionen är Margherita som har problem med en amerikansk skådespelare som har både hybris och rätt svårt att komma ihåg sina repliker.

En kvinna är splittrad mellan att ta hand om sin dotter och festa med sina vänner.
Mommy vann en Robert (Danmarks motsvarighet till Guldbaggen) för bästa kortfilm 2015.

Nathan har alltid haft problem att lära känna människor, till och med sin egen mor. Siffror däremot, är han desto bättre på. När hans lärare uppmärksammar detta får Nathan en plats i den brittiska truppen i den internationella matematik-olympiaden. Bland sina gelikar upptäcker han att han inte var så udda ändå - att det finns ett sammanhang för honom också.

Rekommenderas från 12 år

Filmen utspelar sig i en mysig stad i Nederländerna under 60-talet. När Nono blir stor vill han bli som sin pappa Jacob ”världens bästa detektiv”. Han tar varje tillfälle i akt att öva upp sin förmåga att iaktta sin omgivning och ser det andra skulle missa.

1978. En grupp vetenskapsmän har samlats i Tulsa, Oklahoma, för att i avskildhet diskutera ursprunget av det mystiska kranium som påträffats trehundra meter ner under isen i Antarktis.

Sommaren 1984. Margaret Thatcher sitter vid makten i Storbritannien och gruvstrejken rasar vilt ute i landet. Samtidigt pågår Pride-paraden i London där en grupp gayaktivister bestämmer sig för att stötta gruvarbetarna och samla ihop pengar till deras fackförening. Facket är emellertid negativ till deras stöd och väljer att avstå.

Blind man får besök av en inbrottstjuv. Missförstånd uppstår.

2015 är det 50 år sedan Mai Zetterlings långfilmsdebut Älskade par visades under Cannes Filmfestival och Mai Zetterling skulle själv fyllt 90 år. Vi visar två filmer och ordnar ett lunchsamtal (tor 27/11 12:15) för att uppmärksamma en av den svenska filmhistoriens stora föregångare.

Den lilla kaninen Johan bor på ett skepp tillsammans med sin pappa sedan hans mamma försvunnit till Fjäderkungens rike. När pappa åker iväg för att handla muttrar får Johan ett mystiskt anrop på skeppets radio. Det är från Bill som flytt från Fjäderkungens rike och behöver hans hjälp. Johan ser genast sin chans att träffa Fjäderkungen och hitta sin mamma, så att hon kan komma hem igen.

Mikkel är renskötare med ansvar for familjens renflock. Han har ett tufft yttre skal som en äkta Sámi Bojá skall ha. Men på insidan är det kaos.

Cristiana är en 30-årig kvinna uppvuxen i ett prydligt, borgerligt medelklasshem. Hennes tid delas mellan att skriva sin avhandling i jordbävningsteknik, samtala med sina nära väninnor Alex och Michelle samt att förväntansfullt träffa Dan, en gift man som hon inlett en romantisk relation med.

Seppan är en film som undersöker barndomens komplexitet. Vi får följa Sara och Pirjo och och de prövningar deras vänskap ut när de blir medvetna om klasskillnader, har sitt första möte med döden och försöker förstå vad det innebär att vara vuxen.

Sisu Meltdown visar kampen om kärnkraftverket i Pyhäjoki. Mellan och ena sidan lokalbefolkningen/aktivister och andra sidan näringsliv och politiker. Regissören Leon reser till Finland för att förstå varför Finland bygger ny kärnkraft när resten av världen avvecklar. Samtidigt letar han efter unga människor med Sisu.

I denna musikaliska road movie trängs flera av dåtidens stora namn på en charterbuss genom ett färgsprakande Europa. Utöver nöjet att få se Ekman parodiskt driva med tillvaron som superstjärna och Sickan i rollen som pragmatisk läkare (som inte tror på romantisk kärlek), så är den även ett dokument över den då nya trenden charter, som bidrog till ny turism i Europa efter kriget.

Fia har det tufft hemma. Hennes pappa lider av psykisk ohälsa och hon gör allt för att gömma honom för omvärlden. Hon känner sig fastklämd i samhällets och vännernas normer, sina egna lögner och pappans gränslösa krav. När Fia träffar den orädda epa-tjejen Elsa förändras allt.

Debutregissören László Nemes skakande drama följer den ungerske Auschwitzfången Saul Auslander under hans fasansfulla jobb med att bränna liken av sitt eget folk. Övertygad om att en av de avrättade är hans egen son gör han allt för att finna en rabbi och ge sin son en värdig begravning.

En nordisk dokumentärserie om barn som tar sin sport på största allvar. 2 av de 6 filmerna visas i detta block.
Twisters av Hanna Heilborn

Elle, 78, tycker inte om samer - fastän hennes första språk var samiska och hon växte upp i fjällen. Nu hävdar hon att hon är helt svensk och från Småland. Under press från sin son återvänder hon motvilligt till sin barndoms Sàpmi för sin syster samiska begravning. När de är på väg hemåt går det upp för henne att hennes son har planerat att de ska stanna hos familjen över natten.

Far och dotter lever på en vidsträckt rysk stäpp. Det finns inget som kan förändra deras tidlösa livsmönster, morgondagen kommer alltid. Varje morgon ger sig fadern iväg för att arbeta och lämnar dottern hemma. Ensam och väntandes. Det finns två personer som älskar henne, och det finns inga vägar att dela kärleken emellan dem. Men en dag kommer lösningen från ovan.

Deltagarna i en kurs i clown-teknik kämpar för att hitta sin inre clown, och inre sårbarhet.

Hongi, en Maorihövdings tonårige son, måste hämnas sin faders mord i syfte att skapa fred och ära till sina nära och käras själar, efter att hans stam slaktats på grund av ett förräderi.

The Embargo Project är ett helt nytt koncept inom urfolksfilm och ett projekt som drivs av orädda regissörer. Det sjösattes och presenterades av imagineNATIVE Film + Media Arts Festival. Embargoprojektets första premiär var 2009 på festivalens 10-årsjubileum.

Enligt gammal tradition i en by i östra Anatolien, måste 27-åriga Medine servera ugnsrostat lamm vid festen för hennes femåriga son Merts omskärelse. Under karga förhållanden men med stor beslutsamhet får Medine familjen att hugga ved för att tjäna ihop pengar för att köpa det lamm de behöver. Medines arbetslösa make Ismael oroas över fruns påstridiga beteende.

Genom Joshua Oppenheimers tidigare dokumentation av ostraffade förbrytare från det indonesiska folkmordet upptäcker en överlevande familj hur deras son blev mördad och identifierar gärningsmannen. Den yngsta brodern i familjen är beslutsam att bryta tystnaden som råder hos överlevarna och konfronterar de ansvariga för broderns död.

Vid 51 års ålder och efter 20 månader i arbetslöshet börjar Thierry på ett nytt jobb som snart ställer honom ansikte mot ansikte med ett moraliskt dilemma. Hur långt är han villig att gå för att behålla sin nya tjänst? Stéphane Brizé utforskar i sitt nya drama den franska arbetarklassen på ett intimt sätt som för tankarna till bröderna Dardenne.

Invånarna i Kenozero Lake är frånkopplade från omvärlden och har endast en båt som förenar deras avskiljda by med fastlandet. De lever enligt traditioner deras förfäder fört vidare i generationer. Det är ett litet samhälle, alla känner alla och de producerar endast de saker som är nödvändiga för deras överlevnad.

Fyra decennier har gått sedan The Rocky Horror Picture Show såg dagens ljus och succén har aldrig avtagit, nu är det äntligen Umeås tur att få njuta av denna kultfilm!

17-åriga Sangaile fascineras av stuntflygplan. Men eftersom hon lider av höjdskräck har hon inte ens vågat gå in i ett flygplans cockpit. Under sommaren, på en flyguppvisning nära hennes föräldrars sommarhus, träffar hon Auste, en flicka från trakten som till skillnad från Sangaile lever sitt liv till fullo med mycket kreativitet och våghalsighet.

They Have Escaped är en drömsk och kaxig variant på "pojke möter flicka"-historien. Flickan, vacker och extrovert, och pojken, som stammar och är introvert, träffas på en ungdomsanstalt. Hon är placerad där medan han gör sin vapenfria tjänst. Snart inser båda att de delar ett förakt mot regler, lagar och konventioner.

Huvudpersonen i denna berättelse är tioårige Thomas, som är både berättare, kameraman och regissör i denna film! Han får en filmkamera på sin födelsedag och börjar göra en film, precis som tjeckoslovakienfödde Miloš Forman. Därmed blir han i sin tur berättare, kameraman och regissör av en djupt mänsklig historia, genom vilken vi får lära känna hans familj, mamma, pappa, skola och vänner.

Topp 3 är en animerad rom-com om kärlek, framtidsdrömmar, kokkaffe, långsemestrar, avbefolkning och topplistor. Anton är en helt vanlig kille i Norrlands inland tills den dagen han träffar David i gymnasiebibblan. Topp 3 regisseras av Sofie Edvardsson, och produceras av Soja efter ett manus av Simon Österhof.
Samtal med Soja film AB.

När Sandra, en ung belgisk mor, kommer tillbaka till jobbet efter en sjukskrivning för depression får hon veta att hon inte längre behövs. Kollegorna har fått välja om de vill ha en bonus eller låta henne komma tillbaka. Sandra lyckas förmå ledningen att genomföra en omröstning.

Ett block med tre svenska barnfilmsklassiker för de yngsta. Baseras på kända barnböcker. Filmerna är producerade 1985/1982/.1992

Nytt Knattefilm-paket med tre nya filmer om den ständigt lika populära Alfons Åberg. Filmer utifrån originalmanus.

Den första filmatiseringen av Stina Wirséns böcker, små filmer om stora känslor och handlar om Lilla nalle och hennes kompisar som leker, bråkar, tävlar och gosar. Berättelser om att komma bort, vara bäst, spika sig på näbben eller att vara ful för att man är gul. Det är varma historier med goda slut för de allra yngsta.

Rekommenderas 2-5år

Void utforskar känslan av ensamhet. Filmen utspelar sig en kväll på en färja. Daniel inleder en konversation med Amir. Men Daniel är inte ute efter kallprat. Han är ute efter något helt annat. Något mycket mer personligt.

We R Animals är en mörk komedi med djur. Djur som inte är så oskyldigt söta som de framställer sig att vara. De är faktiskt precis som oss, fast i smyg. Till exempel så är det djuren själva som ofta ligger bakom söta-djur-klipp på nätet. En smutsig bransch där vi bl a hittar katten Flash, hans nya kaninstjärna och en vampyrfladdermus i en historia fylld av hämnd, magi och droger.

Prisbelönta musikern Björk och den legendariske programledaren och naturälskande Sir David Attenborough har länge beundrat varandra, men för första gången fångas här deras gemensamma förkärlek till musik och naturen på film.

En resa genom norra Ryssland och Sibirien, via tankar och känslor hos människor som lever i ett av världens tuffaste klimat. En reflektion runt tro, anpassning och existensens oföränderliga cykler.