Program - Alfabetiskt

På sin första dag i hemtjänsten kommer Lucy hem till gamla fru Jessel. Hon ligger i koma och huset är stort och tomt. Enligt en populär historia i bygden ruvar huset på en gammal skatt som Lucy och hennes kompisar nu har chansen att norpa åt sig. När de på natten återvänder till huset väntar en blir det något mer skrämmande än vad någon av dem kunde ha anat.

Året är 1921 och början på det glada tjugo talet en liten bit utanför Paris. Det är dags för fest på Marguerite Dumont's slott och i sedvanlig ordning samlas en praktfull skara musikälskare vid en sådan tillställning. Ingen är särskilt bekant med Marguerite förutom att de känner till att hon är förmögen och mycket dedikerad till sitt livs stora passion; musiken. Marguerite är sångare.

Trettonåriga Nelly har huvudet bland stjärnorna och fötterna på jorden. Som blivande vetenskapskvinna är hon skeptiskt till att genomgå den bat mitzva hennes mamma tjatar om. Hon vill hellre försöka ta sig in i vasket för att få chansen att möta astronomiälskaren, prinsen av Luxemburg.

Det är inte lätt att vara skådespelare. Hur ska en bete sig om regissören säger "Du ska ju spela din rollkaraktär, men du ska stå bredvid. Förstår du?" Filmregissören som envisas med den instruktionen är Margherita som har problem med en amerikansk skådespelare som har både hybris och rätt svårt att komma ihåg sina repliker.

En kvinna är splittrad mellan att ta hand om sin dotter och festa med sina vänner.
Mommy vann en Robert (Danmarks motsvarighet till Guldbaggen) för bästa kortfilm 2015.

Nathan har alltid haft problem att lära känna människor, till och med sin egen mor. Siffror däremot, är han desto bättre på. När hans lärare uppmärksammar detta får Nathan en plats i den brittiska truppen i den internationella matematik-olympiaden. Bland sina gelikar upptäcker han att han inte var så udda ändå - att det finns ett sammanhang för honom också.

Rekommenderas från 12 år

Filmen utspelar sig i en mysig stad i Nederländerna under 60-talet. När Nono blir stor vill han bli som sin pappa Jacob ”världens bästa detektiv”. Han tar varje tillfälle i akt att öva upp sin förmåga att iaktta sin omgivning och ser det andra skulle missa.

1978. En grupp vetenskapsmän har samlats i Tulsa, Oklahoma, för att i avskildhet diskutera ursprunget av det mystiska kranium som påträffats trehundra meter ner under isen i Antarktis.

Sommaren 1984. Margaret Thatcher sitter vid makten i Storbritannien och gruvstrejken rasar vilt ute i landet. Samtidigt pågår Pride-paraden i London där en grupp gayaktivister bestämmer sig för att stötta gruvarbetarna och samla ihop pengar till deras fackförening. Facket är emellertid negativ till deras stöd och väljer att avstå.